Posted: nov 17, 2018

Džuveč

Džuveč je lahko zelenjavna jed, prevladujeta paradižnik in paprika. Jed se odlično poda k mesu, lahko pa je tudi zelo okusna samostojna jed

Read more
Posted: avg 11, 2017

Hobotnica pod peko z mladim krompirjem

Pečenje hobotnice se začne s pripravo žerjavice. Drva začnemu kuriti eno uro prej. Pomembna je, da imamo zadostno količino drv, ki bodo dala dovolj žerjavice . Priprava žerjavice je lažja, če imamo dovolj veliko ognjišče, kjer si lahko ob strani pripravljamo novo žerjavico.

Read more
Posted: avg 4, 2016

Svinjska rebra pod peko

Svinjska rebrica pečena pod peko

Read more
Posted: avg 2, 2016

Prebranac

Bez mesa, vendar močna jed. Pripravljen v lončeni posodi ima poseben okus. Prebranac se lahko servira z vsemi vrstami mesa, še najbolj je slasten je z papriciranimi klobasicami.

Read more
RSS