posoda.si se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno uporabo portala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)  in v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto posoda.si ter določa zbiranje in uporabo podatkov. Z uporabo spletnega mesta posoda.si soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Zbiranje osebnih podatkov

posoda.si zbira osebne prepoznavne podatke, kot so e-poštni naslov, ime, domači ali službeni naslov ali telefonska številka. posoda.si zbira tudi anonimne demografske podatke, ki jih ni mogoče povezati z vami, kot so poštna številka, starost, spol in hobiji.

Portal posoda.si samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi napotitvenih spletnih mest. posoda.si te informacije uporablja za izvajanje storitve, za ohranjanje kakovosti storitve in za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta posoda.si.

Ne pozabite: če neposredno razkrijete prepoznavne ali občutljive podatke na javnih oglasnih deskah portala posoda.si, lahko te podatke zbirajo in uporabljajo tudi drugi. Opomba: posoda.si ne prebira vaše osebne spletne komunikacije.

posoda.si vas poziva, da preberete izjave o zasebnosti spletnih mest, ki jih obiščete s portala posoda.si, da boste razumeli način zbiranja, uporabe in skupne rabe vaših podatkov na teh spletnih mestih. posoda.si ne odgovarja za izjave o zasebnosti ali drugo vsebino na spletnih mestih izven spletnega mesta posoda.si in družine spletnih mest posoda.si.

Uporaba osebnih podatkov

posoda.si zbira in uporablja vaše osebne podatke za pravilno izvajanje spletnega mesta posoda.si in ponujanje zahtevanih storitev. posoda.si vas z osebnimi prepoznavnimi podatki tudi obvešča o drugih izdelkih ali storitvah, ki so na voljo na spletnem mestu posoda.si in pridruženih spletnih mestih. posoda.si lahko stopi v stik z vami, ko izvaja mnenjske raziskave o trenutnih storitvah ali morebitnih novih storitvah, ki bodo morda na voljo.

posoda.si ne prodaja in ne daje v najem ali zakup svojih seznamov strank drugim podjetjem. posoda.si lahko občasno stopi v stik z vami v imenu zunanjih poslovnih partnerjev v zvezi z določeno ponudbo, ki bi vas utegnila zanimati. V teh primerih vaših osebnih prepoznavnih podatkov (e-pošta, ime, naslov, telefonska številka) ne posreduje drugemu podjetju. Portal posoda.si lahko podatke izmenja z zaupanja vrednimi partnerji, ki mu pomagajo pri izvajanju statistične analize, pošiljanju e-pošte ali navadne pošte, ponujanju podpore strankam ali urejanju dostave. Vsem tem drugim podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke v druge namene, razen za zagotavljanje teh storitev portalu posoda.si; poleg tega morajo ohraniti zaupnost teh podatkov.

posoda.si ne uporablja ali razkriva občutljivih osebnih podatkov, kot je rasa, vera ali politična pripadnost, brez vašega izrecnega dovoljenja.

posoda.si sledi spletnim mestom in stranem, ki jih obiskovalci obiščejo znotraj portala posoda.si, in tako ugotovi, katere storitve portala posoda.si so najbolj priljubljene. S temi podatki portal posoda.si ponuja prilagojeno vsebino in oglase za stranke, ki pokažejo, da jih zanima določeno področje.

Spletna mesta posoda.si vaše osebne podatke brez opozorila razkrijejo le, če to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepričanju, da je to potrebno za:
(a) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki na portalu posoda.si ali mestu;
(b) ščitenje in varovanje pravic ali lastnine portala posoda.si;
(c) delovanje v nujnih okoliščinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov portala posoda.si ali javnosti.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto posoda.si vam s piškotki pomaga prilagoditi spletno vsebino. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na vaš računalnik postavi naš strežnik spletnih strani. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virusov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni vam, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotek za vas.

Eden od prvotnih namenov piškotkov je, da vam pomagajo prihraniti čas. Namen piškotka je, da spletnemu strežniku sporoči, da ste se vrnili na določeno stran. Če npr. prilagajate strani portala posoda.si ali se registrirate na spletnem mestu ali v storitvah portala posoda.si, piškotek portalu posoda.si pomaga, da se spomni vaših določenih podatkov, ko ga naslednjič obiščete. S tem je poenostavljen postopek beleženja osebnih podatkov, kot so naslovi plačnika, naslovi za dostavo itd. Ko se vrnete na isto spletno mesto posoda.si, se lahko podatki, ki ste jih prejšnjič vnesli, obnovijo; tako zlahka uporabljate funkcije portala posoda.si, ki ste jih prilagodili.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko svoj brskalnik po navadi nastavite tudi tako, da bo zavrnil piškotke, če to želite. Če izberete zavračanje piškotkov, ne boste mogli v celoti izkusiti interaktivnih funkcij storitev portala posoda.si ali spletnih mest, ki jih obiščete.

Varovanje osebnih podatkov

posoda.si ščiti vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Osebne prepoznavne podatke, ki jih navedete v računalniških strežnikih, posoda.si ščiti v nadzorovanem, varnem okolju, kjer so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Ko so osebni podatki (kot je številka kreditne kartice) preneseni na druga spletna mesta, so pri tem zaščiteni s šifriranjem, kot je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Spreminjanje te izjave

posoda.si bo to izjavo o zasebnosti občasno posodobil, da bo odražala izkušnje podjetja in strank. posoda.si vas poziva, da redno pregledujete to izjavo, da boste na tekočem, kako posoda.si ščiti vaše podatke.

Podatki za stik

posoda.si vas vabi k pošiljanju komentarjev v zvezi s to izjavo o zasebnosti. Če mislite, da portal posoda.si ne upošteva te izjave, se obrnite na portal posoda.si na naslovu webmaster@pikacom.com. Potrudili se bomo, da čim prej ugotovimo in odpravimo težavo.