Artikli

Crepulja (Sač)


Zaloga:
Ident: POSCREP001
Lastnosti
Premer z ročkami cm
27
Premer cm
24
Notranji premer cm
22
Višina cm
15
Teža kg
3,20
Prostornina L

Crepulja (Sač) za 2 osebe z pokrovom - 24cm

48,80€ - 190,32€
Velikost:
Količina:

Povejte prijateljem:

  • Opis
  • Tehnični podatki
  • Vzdrževanje
  • Uporaba
Crepulja je okrogla glinena posoda za peko mesa in zelenjave v pečici, krušni peči ali pod žerjavico. Sač-pokrov, ima na vrhu ročko, da se lažje dvigne pri preverjanju, če je jed že pečena. Crepulja se uporablja tudi za peko kruha. 
Lončena posoda je izdelana iz naravnih materialov, mešanice gline 50% in mešanica kalcita 50%. Kalcit daje posodi trdoto in obstojnost tudi pri visokih temperaturah.

Priprava pred uporabo:
Pred prvo uporabo je potrebno posodo splakniti z vodo, ter znotraj premazati z oljem ali z mastjo.

Vzdrževanje:
Posodo peremo ročno in ne v pomivalnem stroju. Za pranje uporabljamo izključno vročo vodo, brez čistil. Ko se posoda opere, se posodo obriše do suhega ali pusti, da se na zraku posuši sama.

Posoda je primerna za peko na steklokeramični plošči, v pečici ali na ognjišču. Posode se ne sme uporabljati na plinskem štedilniku. Posodo je potrebno postopno segrevati, ne sme se jo položiti direktno na vročo površino, temveč jo je potrebno postopoma segreti.

 

-Za kuhane jediPosodo prelijemo s toplo vodo in dodamo hrano, kuhamo na najvišji temperaturi, dokler ne zavre, nato zmanjšamo na nižjo temperaturo do konca kuhanja.

-Za pečene jedi; Posodo premažemo z oljem ali mastjo, dodamo hrano, ki jo pripravljamo za peko ter dolijemo nekaj tople vode.

-Za priprave kruha ali pogače; Posodo s pokrovom se najprej segreje, da je posoda pred pečenjem npr. kruha ne vroča, ampak topla, nato dodamo v posodo testo in pokrijemo s pokrovom dokler ni kruh ali pogača pečena.

 

Vso hrano lahko pripravljamo tudi na štedilniku (plošča) in v pečici z počasnim segrevanjem posode.

Kupci, ki so si ogledali to, so si ogledali tudi...


Glinena posoda