Artikli

Pekač (Pržulja) s pokrovom


Zaloga:
Ident: POSPEK001
Lastnosti
Dolžina z ročkami cm
30
Širina cm
19
Višina cm
15
Teža kg
3,25
Prostornina L
1-2

Pekač (Pržulja) z pokrovom - za 2 osebe

48,80€ - 92,72€
Velikost:
Količina:

Povejte prijateljem:

  • Opis
  • Uporaba
  • Vzdrževanje
  • Tehnični podatki

Pekač (Pržulja) je ovalna posoda za peko mesa ali zelenjave v pečici.

Posoda je primerna za peko na steklokeramični plošči, v pečici ali na ognjišču. Posode se ne sme uporabljati na plinskem štedilniku. Posodo je potrebno postopno segrevati, ne sme se jo položiti direktno na vročo površino, temveč jo je potrebno postopoma segreti.

 

-Za pečene jedi; Posodo premažemo z oljem ali mastjo, dodamo sestavine in  dolijemo nekaj tople vode ter pričnemo s peko. Hrano vedno naložimo v hladno posodo, ki ji potem na ognju postopoma segrejemo.


 

Priprava pred uporabo:

Pred prvo uporabo je potrebno posodo splakniti z vodo, ter znotraj premazati z oljem ali z mastjo.

 

Vzdrževanje:

Posodo peremo ročno in ne v pomivalnem stroju. Pralno sredstvo naj ne stoji dlje časa v posodi. Ko se posoda opere, se posodo obriše do suhega ali pusti, da se na zraku posuši sama.

 

Lončena posoda je izdelana iz naravnih materialov, mešanice gline 50%  in mešanica kalcita 50%. Kalcit daje posodi trdoto in obstojnost tudi pri visokih temperaturah.

Kupci, ki so si ogledali to, so si ogledali tudi...


Glinena posoda