Artikli

Žar plošča (Tanjirača)


Zaloga:
Ident: POSTAN001

Žar plošča (Tanjirača) 40cm

48,80€ - 63,44€
Velikost:
Količina:

Povejte prijateljem:

  • Opis
  • Uporaba
  • Vzdrževanje
  • Tehnični podatki

Žar plošča (Tanjirača) je primerna za peko mesa (kotleti, vratovina), rib ali zelenjavo nad odprtim ognjem, na ognjišču. Zaradi svoje konkavne oblike ves sok ostane na plošči tako, da se meso ves čas duši v lastnem soku.

Posoda je primerna za peko na odprtem ognju oziroma nad žerjavico. V kompletu je obroč z nogami kamor položomo žar ploščo.

 

-Za pečene jedi; posodo premažemo z oljem ali mastjo, nato dodamo jed, ki jo pripravljamo za peko.

 

 

 


 

Priprava pred uporabo:

Pred prvo uporabo je potrebno posodo splakniti z vodo, ter znotraj premazati z oljem ali z mastjo.

 

Vzdrževanje:

Posodo peremo ročno in ne v pomivalnem stroju. Pralno sredstvo naj ne stoji dlje časa v posodi. Ko se posoda opere, se posodo obriše do suhega ali pusti, da se na zraku posuši sama.

 

Lončena posoda je izdelana iz naravnih materialov, mešanice gline 50% in mešanica kalcita 50%. Kalcit daje posodi trdoto in obstojnost tudi pri visokih temperaturah.

Kupci, ki so si ogledali to, so si ogledali tudi...


Glinena posoda