Artikli

Okrogel plitev pekač (Tepsija) z pokrovom


Zaloga:
Ident: POSTEP001
Lastnosti
Premer cm
Višina spodnje posode cm
Višina s pokrovom cm
Prostornina L
Teža kg

Okrogel plitev pekač (Tepsija) z pokrovom - 24cm

43,92€ - 190,32€
Velikost:
Količina:

Povejte prijateljem:

  • Opis
  • Uporaba
  • Vzdrževanje
  • Tehnični podatki

Okrogel plitev pekač (Tepsija)  je nizka glinena posoda za peko kruha, pit, bureka. V posodi se lahko peče tudi meso ali zelenjavo.

Posoda je primerna za peko v pečici ali na ognjišču. Posode se ne sme uporabljati na plinskem štedilniku. Posodo je potrebno postopno segrevati, ne sme se jo položiti direktno na vročo površino, temveč jo je potrebno postopoma segreti.

 

-Za pečene jedi; Posodo premažemo z oljem ali mastjo, dodamo sestavine in  dolijemo nekaj tople vode ter pričnemo s peko. Hrano vedno naložimo v hladno posodo, ki ji potem na ognju postopoma segrejemo.

- Za priprave kruha ali pogače; Posodo s pokrovom se najprej segreje, da je posoda pred pečenjem npr. kruha topla, ne vroča, ampak topla, nato dodamo v posodo testo in pokrijemo s pokrovom dokler ni kruh ali pogača pečena.

 


 

Priprava pred uporabo:

Pred prvo uporabo je potrebno posodo splakniti z vodo, ter znotraj premazati z oljem ali z mastjo.

 

Vzdrževanje:

Posodo peremo ročno in ne v pomivalnem stroju. Pralno sredstvo naj ne stoji dlje časa v posodi. Ko se posoda opere, se posodo obriše do suhega ali pusti, da se na zraku posuši sama.

 

Lončena posoda je izdelana iz naravnih materialov, mešanice gline 50%  in mešanica kalcita 50%. Kalcit daje posodi trdoto in obstojnost tudi pri visokih temperaturah.

Kupci, ki so si ogledali to, so si ogledali tudi...


Glinena posoda